Onsdag 27 November 2019
Kl. 13:00 - 16:30, Hitra Frivilligsentral Tilbud til hjemmeboende eldre
Et nytt tilbud for hjemmeboende eldre på Hitra starter neste uke. Det er Hitra frivilligsentral, Hitra kommune og Livsglede for eldre Hitra som står bak det de har kalt for «Hjerte-treff».

Arrangør Eldbjørg Broholm og Rigmor Kristoffersen sitter rundt et bord i det nye lokalet til frivilligsentralen i Mediahuset en tidlig fredag morgen. 

Der har de holdt til siden september og nå skal de i gang med et helt nytt tilbud for eldre som har problemer med å komme seg rundt på egen hånd.

– Mange av våre frivillige som kjører rundt med mat til dem som bor i grendene har snakket om at vi burde få i gang noe for dem, sier Broholm, daglig leder av Hitra frivilligsentral.

Det har de nå bestemt seg for å gjøre.

Ulike aktiviteter

Første treff er onsdag 20. november og påmelding er fredag 15. november.

Planen er at de skal starte kl. 13 med en felleslunsj. Etterpå blir det ulike aktiviteter og middag fra storkjøkkenet før hjemreise.

– Vi har mange forslag til hva vi kan gjøre, men vi er også interessert i å høre hva de eldre ønsker å bruke tiden på, sier Broholm.

Noen av forslagene på blokka er å besøke biblioteket og kystmuseet, tur til blant annet Titran og Sistranda, bowling, lese bøker og foredrag. Det blir aktiviteter både inne og ute avhengig av været.

Hver uke

Hun håper mange vil benytte seg av det nye tilbudet.

– Dette blir en fin anledning for dem å komme seg ut av huset, møte andre og få nye impulser. Vi vet at det å være sosial har gode helsemessige gevinster. Ikke alle som bor alene er flink til å spise nok mat og forskning viser at det å dele et måltid sammen med andre gjør at man spiser mer, sier Broholm.

– Vi håper dette vil forebygge ensomhet og kjedsomhet, sier Kristoffersen, aktivitør ved Hitra kommune.

Må melde seg på

Hjerte-treffet varer rundt fem timer. Siden det både blir mat og transport må alle som ønsker å være med melde seg på fem dager i forveien og betale en liten sum.

– De som ikke har mulighet til å komme seg hit på egen hånd vil bli hentet og kjørt hjem igjen på ettermiddagen, sier Kristoffersen.

Treffet er hver onsdag, men ifølge arrangørene kan du være med så ofte eller lite som du ønsker.

– Vi vet at de som virkelig har behov for dette kan være vanskelig å nå derfor håper vi at pårørende eller naboer kan ta kontakt med Eldbjørg, slik at vi kan prøve å få dem med oss, sier Kristoffersen.

Hentet fra Hitra.Froya.no


2022 © Hitra frivilligsentral