Juleinnsamling 2019

- Når man hører godt voksne mannfolk med gråten i halsen takke, da skjønner man hvor mye dette faktisk betyr

Kan søke på vegne av andre

For tredje året på rad drar Hitra Frivilligsentral i gang sin lokale juleinnsamling. Pengene som kommer inn skal fordeles blant hitterværinger som har det økonomisk vanskelig, forteller daglig leder for Frivillingsentralen, Eldbjørg Broholm.

Det kom inn 60.000 kroner i 2017 og 70.000 kroner i fjor.

- Vi håper selvfølgelig at vi klarer å samle inn et større beløp i år. Det er ikke vanskelig å fordele pengene til folk som trenger det. Pengene går til både enslige og familier som har sånn akkurat fra dag til dag, slik at de har muligheten til å få noe ekstra til jul, sier Broholm.

Juleinnsamlingen har sitt eget kontonummer: 4312.15.90833. Det er også mulig å gi via følgende Vipps-nummer: 583792.

- Noe av det fineste og mest rørende med denne innsamlingsaksjonen er at folk bryr seg og ser hverandre. Det kan være vanskelig å be om økonomisk hjelp. De to siste årene har vi flere ganger opplevd at det for eksempel er en nabo som ser at noen hadde hatt godt av å få ekstra kroner til jul. Vet man om noen som sliter økonomisk så er det fullt mulig å søke på vegne av andre, sier Broholm.

Søknad om økonomisk støtte fra juleinnsamlinga kan sendes til Frivilligsentralen på følgende e-postadresse: post@hitra.frivilligsentral.no.

- Det er også mulig å ringe oss eller komme innom om man synes det er enklest, sier Broholm og tilføyer:

- Man kan søke anonymt på vegne av andre, og alle søknader behandles konfidensielt.

- Hvilke tilbakemeldinger får dere fra de som har mottatt økonomisk hjelp fra juleinnsamlingen tidligere år?

- Vi ringer alle vi fordeler penger til. Når man hører godt voksne mannfolk med gråten i halsen takke, da skjønner man hvor utrolig mye dette faktisk betyr, sier Broholm.

Sosiale media

2021 © Hitra frivilligsentral